Wij zijn van mening dat je koekjes moet eten in plaats van bewaren. Deze site plaatst daarom geen cookies.

x
×

Discerning species

When studying living beings it is key to distinguish their species. Different animals do different things, respond in different ways and interact in different ways with their environment. By recognizing species, biologists are able to study them one by one and answer questions like: "What makes a lion so cool?", "When is a hippo too fat?" and "why do mosquitoes exist?".

So, identifying species is extremely helpful, but it can be harder than it seems. Normally species are distinguished by their physical characters, which works well on paper, but in the field a lot of animals are easily scared and thus run of, leaving you unable to see anything but their ass. Sadly relevant characters are often let out of field guides. Well, at least until now.

Therefore, during your next safari, sit back, enjoy the view and use this guide. Because now you'll know the answer to "To which species belongs this ass?".

Het grote bipsenboek

Save That Ass presenteert: A Pocket Guide to Animal Asses of East Africa!
Deze volledige veldgids helpt je bij het identificeren van maar liefst
één derde van alle zoogdieren van Oost-Afrika (maar ook een aantal reptielen en vogels)... door alleen naar hun kont te kijken.

Rennen alle schepsels van de savanne zo snel mogelijk weg zodra je dichterbij probeert te komen? Is het enige souvenir aan deze ontmoeting een foto van hun achterste? Geen probleem! Onze gids je vertelt op een simpele and humoristische manier tot welke diersoort deze mooie billen behoren.

Actie voor EDGE

Ons nieuwste project, in samenwerking met Stichting Godart, ondersteunt het goede doel “Edge of Existence”. Alle winst die gemaakt wordt bij de verkoop van onze veldgids zal direct overgemaakt worden naar hun projecten.

Onze veldgids voorziet in een toegankelijke en informatieve manier om 50 diersoorten uit Oost-Afrika (inclusief één derde van alle daar voorkomende zoogdieren, en een aantal vogels en reptielen) op basis van hun achterwerk. De gids bevat onder andere gedetailleerde foto’s, een heldere determineersleutel, informatie over de 27 families die in het boek gerepresenteerd zijn, leuke feitjes en originele illustraties.

Nog niet overtuigd? Waarom probeer je onze online determineersleutel “Assess by Asses” niet, ter demonstratie? De online sleutel is overigens in het Engels, net als de gids zelf.

De gids is te koop voor €15,99 via elke boekhandel, ook online bijvoorbeeld bij Bruna en Bol.com. Ook is het mogelijk om te bestellen onderaan deze pagina. Bestellingen die zijn geplaatst via deze site hebben lagere verkoopkosten, en zorgen daardoor voor een hogere donatie aan EDGE.

Paperback, 2020, eerste editie, in kleur, 74 bladzijden, ca. 30 illustraties, ISBN 978-90-8299-572-5Over ons

Wij zijn vier Nederlandse biologen, die een positieve draai aan de wereld willen geven.
Met humor proberen wij bewustzijn te creeëren voor de noodzaak van natuurbescherming.*

Alle winst voorkomend uit onze project, inclusief verkoop van de veldgidsen, zal direct gebruikt worden voor de natuurbeschermingsprojecten die bij de betreffende projecten genoemd staan. Natuurlijk kun je ook altijd direct aan de respectievelijke doelen doneren via de links onderaan de pagina, of kun je een donatie aan ons doen via onze ‘go-fund-me’, zodat wij meer gelijksoortige projecten kunnen ondernemen.


*  Ondanks dat dit volledig waar is, kwam het idee oorspronkelijk voort uit studieontwijkend gedrag.

Ondersteunde projecten

Hier belichten wij een aantal projecten waarvan wij vinden dat ze meer aandacht verdienen.

IUCN redlist

De IUCN Rode Lijst van Bedreigde Diersoorten is een belangrijke indicator voor het welzijn van biodiversiteit - een meetinstrument - dat ons vertelt wat we moeten weten om wilde plant- en diersoorten te redden.


www.iucnredlist.org

Edge of Existence

Het Edge of Existence programma is het enige wereldwijde initiatief dat zich specifiek focust op bedreigde soorten die een significante hoeveelheid unieke evolutionaire geschiedenis representeren.www.edgeofexistence.org

Future for Nature

Future For Nature ondersteunt jonge, getalenteerde en ambitieuze natuurbeschermers die werken aan het beschermen van wilde plant- en diersoorten. De inzet van deze personen is wat het verschil zal maken voor de toekomst van de natuur.

futurefornature.org

Naturalis
Biodiversity Center

Wij zijn Naturalis Biodiversity Center. Met onze indrukwekkende collectie, kennis en data brengen we het leven op aarde in kaart. Belangrijk, want biodiversiteit is essentieel voor onze toekomst.


www.naturalis.nl/en

IUCN
Save our species

Save Our Species is een mechanisme van IUCN voor het creëren van fondsen die bijdragen aan de overleving van bedreigde soorten, hun habitat en de mensen die van de soorten afhankelijk zijn op de lange-termijn.

www.saveourspecies.org

Bestel de gids

Via dit formulier kan je onze gids pre-orderen voor de vaste winkelprijs van €15.99 per stuk. Nadat wij met de hand de details hebben bevestigd, zullen wij een bevestigingsmail sturen met een iDeal betaalverzoek. Indien je deze bevestiging niet binnen uiterlijk drie dagen hebt ontvangen, neem dan contact op met info@savethatass.org.

Verzending via PostNL kost €4,- per bestelling en is vooralsnog alleen mogelijk binnen Nederland.

Wil je een bestelling annuleren? Mail dan naar order@savethatass.org met de titel "cancel order".
Door te bestellen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en leveringsvoorwaarden.


Total price
€19.99